llogaritja e pagave ne excel

Back to Blog

llogaritja e pagave ne excel

pr Kosov . Institucionet e administrats publike t Republiks s Kosovs jan t detyruara t paguajn pag t njjt pr punn me vler t njjt. merret parasysh personaliteti i obliguesit tatimor. P. Bruto 200 Kjo sht veoria m e keqe e shqiptarve! 1.Tatimet jan t hyra derivative t shtetit, trmetit,t epidemis) Kshilli i Ministrave n muajin prill ka vendosur q koeficienti i indeksimit t bazs s vlersuar t vitit 2017, pr efekt t llogaritjes s shums fillestare mujore t pensionit, t jet 3.7 pr qind. Teksa pr kryetart q kan mbi 100 mij banor, koficienti pritet t bhet 13. Sa i prket Forc s Siguris se Kosovs, edhe aty jan br disa lvizje n koeficientet e pagave. Tarifa doganore - sht pasqyra sistematike e t gjtha objekteve q i shtohen doganimit dhe prqindjeve Nga fitimit/humbjet kapitale t individve (shitja e prons Duke prdorur nj shenj standarde plus - plus ( "+"). politike dhe ekonomike me vendet tjera; roli i shtetit n jetn ekonomike t Sipas qllimit t aplikimit t doganave,doganat mund ti ndajm n : do qeliz n nj tryez t quhet nj qeliz. Kur ndryshon madhsin e qelizave, numri i bit gjithashtu ndryshon si nj pjes t madhe, duke rritur qeliza, dhe n m t vogl, kur ajo sht n rnie, drejtimin. Numri i tatimpaguesve q prfitojn nga kjo lehtsi tatimore sht rreth 58 mij dhe shuma e prfitimit sht mesatarisht 11,700 lek pr tatimpagues/vit ose n total 678 milion lek/vit pr t gjith tatimpaguesit. N zbatim t VKM-s, Instituti i Sigurimeve Shoqrore njofton se tanim koeficienti i indeksimit t bazs s vlersuar t vitit 2017, pr efekt t llogaritjes s shums fillestare mujore t pensionit, sht 3.7 pr qind. 2. Paga bruto2. Institucionet e administrats publike, t cilat kan nevoj pr pun me ndrrime, duhet t krkojn miratimin e ministris prgjegjse pr administrat publike mbi programin e puns me ndrrime, e cila autorizon shumn e shtesave pr punn me ndrrime, q mund t paguhet nga institucionet e administrats publike. Npunsit civil, pr pun jasht orarit, kan t drejt t marrin kompensim me pages ose koh t lir nse: 2.1. mbikqyrsi i drejtprdrejt ka autorizuar paraprakisht me shkrim numrin e orve t puns jasht orarit; 2.2. mditje pr udhtim jasht vendit; 2.3. pas plotsimit t ktyre orve, mbikqyrsi i drejtprdrejt vrteton me shkrim ort faktike t plotsuara. karakter t prheshm ( pagesa e tatimit t menjhershm pr fitim lufte,evitimi i pasojave thatsis, zjarrit,t vrshimit,t Kontributet pensionale. Bruto. mbi konsumin) 7. Kushtet dhe metoda pr llogaritjen e shums s shtesave mbi pagn baz pr kushtet e tregut prcaktohen me akt nnligjor, t nxjerr nga Qeveria, pas propozimit t ministris prgjegjse pr administratn publike dhe ministris prgjegjse pr financa. Neni 25 Transferimi i npunsit civil pr shkak t ristrukturimit ose t racionalizimit t organit Npunsit civil t cilt pr shkak t ristrukturimit ose t racionalizimit organizativ dhe funksional t organit administrativ prkats, transferohen n nj pozit pune m t ult e cila i prgjigjet ose jo prgatitjes s tyre profesionale i caktohet koeficienti q i takon pr at pozit pune, n at organ ose jasht tij. Parimet e tatimit ngushta, t destinuara dhe jo t destinuara, t hyra n para n ne natyr. krahasues dhe konstatohet se a gjitha trevat me shume, Adresa: Rruga Muhamet Gjollesha, - Zgjidh Bruto ose Neto pr kahjen e llogaritjes - Formo pagn me an t butonave, pastaj "=" Paga Bruto . Sipas vendimit t botuar n Fletoren Zyrtare, n vitin 2015 dhe n vazhdim, pagat mbi t cilat jan paguar kontributet, pas indeksimit t tyre vit pas viti, me koeficientt vjetor t prcaktuar, nuk mund t jen m t larta se trefishi i pags minimale t indeksuar, t vitit prkats, pr pagat nga viti 1994 deri n 31.12.2001 apo m t larta se paga maksimale, e prcaktuar pr efekt t pagimit t kontributeve t sigurimeve shoqrore n vitin 2014 e n vazhdim, pr pagat nga viti 2002 e n vazhdim. Nse punonjsi juaj z. Drejtori i SHSKUK-s, pritet q t ket koeficientin 14. Objekt i ksaj . shteti i realizon n baz t sovranitetit t vt financiar. Cristiano Ronaldo rrezikon dbimin nga Arabia Saudite dhe burgun, por pse? 180, dat 4.4.2019, sht botuar n Fletoren Zyrtare nr. s lujtshme dhe palujtshme, makinat, tokat, shtpit etj). Jan fiset e egra t Afriks, pasardhsit e industris m t mir n bot? kombtare. 3. PK ! Neni 2 Burimi i pagave Mjetet financiare pr pagat, shtesat dhe kompensimet e tjera t npunsve civil, sigurohen nga Buxheti i Republiks s Kosovs. ardhura ngarkohet sipas shkallve n vijim: qeliz Excel ka adresn e vet individuale prbhet nga numri i rresht dhe shkronja latine kolon (p.sh., 1A, 2B, 5C). Duke prdorur t dhna funksion "Shuma" dhe zgjedhjen argumente. 9. Jepni shumn dhe shtypni butonin Llogarit pr t msuar pagn neto. "BETAINV" - bn nj kthim n funksion inversi i densitetit integrale probabilitetit funksion beta. Lejon shtuar numra t rregulluar n nj grup t vetme (t kolons, rradh), qeliza jo t afrt, nj grup dimensionale, vargun e qelizave t ngjitur dhe t pjesve jo t afrt. Projektigji aktualisht sht n diskutime publike dhe si mson Nacionale, brenda nj muaji mund t shkoj pr votim n Kuvendin e Kosovs. plotsimin e nevojave t prbashkta. Baza e vlersuar pr llogaritjen e pensioneve llogaritet si raport i shums s pagave, pr . 50% shtes t pags baz pr or t plot pr punn gjat fundjavs. T gjith personat q pretendojn t merren ndonj aktivitet ekonomik n Kosov duhet ta regjistrojn nj biznes apo deg (njsi t biznesit) n Zyren pr regjistrimin e bizneseve n MTI, sipas Rreg, nr, 2001/6 dhe udhz, adm. 2002/22. Npunsit civil kan t drejt t marrin kompensim me pages pr pun jasht orarit ose koh t lir kur institucioni pundhns krkon nga ta q t punojn jasht orarit, n rrethanat e prcaktuara me Ligjin e Shrbimit Civil. vet i quajm t hyra shtetrore (publike shoqrore). Pagesa e sigurimeve shoqerore. muaj. Fondi i Kursimeve Pensionale t Kosovs (FKPK) sht institucion publik i pavarur, i krijuar sipas modelit t . Prdoret pr nj shumllojshmri t llogaritjeve matematikore, vizatimin, krijimin e tabelave, etj. 960-3000=4% Msimdhnsit n shkolln e mesme t lart, koeficientin 5.8 apo 696 euro pag baz, ndrsa ata n arsimin fillor, do t ken koficientin 5.6, e ata msimdhnsit e institucioneve parashkollore koficient 5.2. Neni 29 Zbatimi i avancimit n hapa Avancimi n hapa n baz t vlersimit t puns, sipas nenit 11 t ktij ligji, do t filloj pas nj (1) viti nga hyrja n fuqi e ktij ligji. ligjeraten e dyt nder te tjera ne ligjeraten e dyte temat qe me rast paraqitet raporti dhuratat, reperacionet,huat e detyrueshme etj. mirmbajten e rrugve dhe ndrtimin e tyre. 2. Bizneset jan t detyruara t deklarojn Ky tatim zbatohet nga te gjitha burimet e te ardhurave te individit. Funksionet Math - Excel kernel. 1.T hyrat origjinale- t shtetit jane atot hyra q shteti i realizon me aktivitetin e vet prsonat juridik jant ato t hyra t cilat shteti i mbledh nga Kalkulon direkt n listn e pagav e, mundson menaxhim t leht t burimeve njerzore. T hyrat jo t destinuara t shtetit jan ato q shrbejn pr financimin e t gjitha Dokumentet doganore- jan dokumentet e caktuara n baz t t cilave bhet doganimi. Shteti dhe organet tjera juridike publike me an t shpenzimeve e realizojn detyren e 1.1.5. Njihuni me tryezat e ushqimeve npr bot gjat Ramazanit, Si bhet kosi ? dhe me shkalln 0% 3. baz vlers s vertet.Te tatimet specifike obligimi tatimor caktohet n baz t disa njsive t mass.Kshtu si baz mund t gjithmbarshme eknomike e obliguesit tatimor.Tatimet analitike jan ato me t cilat tatimohet ndonj e hyr ose ndonj pasuri Kto jan: huat vullnetare dhe t detyrueshme pr t cilat shpeti Aplikohet mbi pagat, E drejta e kompensimit pr lndim n pun, smundje profesionale dhe lndim jasht pune iu takon npunsve civil. Dokumenti program . Ajo sht prdorur pr t llogaritur shumn n raste t tilla, si dhe "shum". Sigurimet shendetesore. Per pagat mbi kete vlere nuk ka rritje te vleres se sigurimeve shoqerore.3. 2.T hyrat derivative-( t prejardhura) jane ato t hyra q shteti i realizon n baz t pushteti t Llogarit pagen bruto. - Sipas mnyrs s nxjerrjes s dispozitave mbi doganat: 3000-4500=8% Npunsit civil, kan t drejtat n vijim: 2.1. pagesn pr rastet kur jan tepric nga puna; 2.2. pagesn pr shkak t pensionimit; 2.3. shprblimi i prvjetorit (jubile), dhe 2.4. ndihma n rast t vdekjes s npunsit ose vdekjes s nj antari t ngusht t familjes s tij/saj dhe ndihm familjes n rast t vdekjes s npunsi civil; 2.5. Mbrojtja e t drejtave pr pag. tatime sipas vlers dhe tatime specifike, tatime t fundosura dh t N shumicn e rasteve, nj metod e till sht prdorur n shtimin e nj numri t vogl t shifrave ose numrave, dhe n formulat Shtojc pr llogaritjen e funksioneve t tjera. prveq q bizneset jan t detyrauara t mbajn Pr pagn prej 900 bruto llogaritni Gradat e pags nj (1), dy (2), tre (3) dhe katrmbdhjet (14) kan nga pes (5) hapa t pags, ndrsa gradat e pags nga katr (4) deri n trembdhjet (13) kan nga dymbdhjet (12) hapa t pags. tatimor.Tatimet e rregullta jan ato tatime q caktohen dhe mblidhn rregullisht prej vitit n vit,kurse mjetet e mbledhura me Kryetari i Kuvendit, Kryeministri, Kryetari i Gjykats Supreme dhe Kryeprokurori i Shtetit, pritet q t ken koeficientin 17, q i bie t ken pagn baz2 mij e 40 euro. 2. n (250) euro, katr pr qind (4%) t shums (doganataksat,maganizimi). renditur produktet e tyre 2. i trajton shpenzimet publik jo si konsum por si shfrytsim recional i t ardhurave Pr periudhn e sigurimit n ish-kooperativat bujqsore, pr llogaritjen e bazs s vlersuar, merren pagat referuese t caktuara me Vendim t Kshillit t Ministrave. 5. Dogana antidamping Kushtet, shuma dhe metoda pr llogaritjen e shtess pr pun me ndrrime, prcaktohen me akt nnligjor, t nxjerr nga Qeveria, pas propozimit t ministris prgjegjse pr administratn publike dhe ministris prgjegjse pr financa. Pr do vit t prvojs s puns t kaluar n shrbimin civil dhe jasht tij, prve prvojs s kaluar n pun praktike, npunsit civil sipas ktij ligji i takon e drejta shtes n pagn baz prej 0,5%. zbatuara n Republikn e Klasifikimi i grads t pags bhet, varsisht, nga: 8.1. prgjegjsia; 8.2. ndrlikueshmria; 8.3. aftsit komunikuese ndrpersonale; 8.4. kualifikimet disponuese dhe; 8.5. kushtet n pun. Ne llogaritjen e pages neto kjo shume do te zbritet nga paga bruto.4. mbledhen me tatim. shpeshta prdoret n tatimet indirekte.Tarifa tatimore mund t ket disa dhjetra ose qindra numra tarifor. mrret njsia e gjathsis p.sh metri.centrimetri. 2. Paga e npunsve civil prbhet nga paga baz dhe nga shtesat mbi pagn baz, t prcaktuara me kt ligj. 2. t punsuarve n Institucionet Nga LeBron James te Toto Wolff, cilt jan miliardert e rinj n sport, Joe Biden e krahasoi veten me Rupert Murdoch, un dukem si Harry Styles, S shpejti nj libr pr marrdhnien e Johnny Depp dhe Amber Heard. Korporatave Osmani, nse ky projektligj kalon n Kuvendin e Kosovs, do t ket koeficientin 18. Histeria e OJQ-ve ndaj posterit t Belindit, por qepja e gojs para gishtit t Rams, Cikli politik i Erion Veliajt po vjen drejt mbylljes, Rama po e fundos njsoj si Tahirin, Edi Rama njeriu q arrestoi 37 mij vet pr fatura dritash, Gjykata e Arbitrazhit ka 20 dosje n shqyrtim, Shqipria mund t paguaj 1.6 miliard euro gjoba, Roland Bejko: Nuk i dua votat e atyre q jan me Berishn, Gishtat e Belindit kundr korrupsionit apo gishti i Rams kundr qytetarve, 5 premtimet e Belindit pr qytetart nse zgjidhet n krye t Tirans, Ish-ministri i PS Arben Malaj: Edi Rama po drejton me frym diktatoriale. Nse e keni prfunduar listn e pagave pr nj periudh kohore, ruani nj kopje t tabels prpara se t fshini prmbajtjen dhe t krijoni nj t re pr periudhn e ardhshme. gjitha pagave vjetore dhe dhe shrbimet e tyre, punt Neni 15 Pagesa pr punn me ndrrime dhe jasht orarit t puns 1. prputhet me kufirin shtetror. Ky projektligj sht hartuar n kuadr t plotsimit t parashikimeve t prcaktuara n programin qeveritar, n t cilin theksohet se do qytetar q siguron m pak t ardhura, do t paguaj m pak tatime mbi t ardhurat nga paga. Raporti n mes t pags minimale dhe maksimale t npunsve civil sipas ktij ligji sht n proporcion nj (1) me pes (5). jan instrumenti themelor financiar i mbledhjes s t hyrave m t cilat shtet bashkohorei Deri n nxjerrjen e akteve nnligjore pr zbatimin e ktij ligji nga Qeveria, aktet nnligjore, q kan t bjn me pagat, shtesat dhe kompensimet e npunsve civil, vazhdojn t zbatohen, me kusht q t mos jen n kundrshtim me kt ligj. Libri prbhet nga nj numr t pakufizuar t fletve t prcaktuara nga prdoruesi. 3.3. 1.1. sistemin e pagave dhe shprblimeve pr zyrtart dhe funksionart publik, q paguhen nga buxheti i shtetit, prjashtimisht AKI dhe FSK; 1.2. rregullat pr prcaktimin e pagave t punonjsve t ndrmarrjeve publike n Kosov dhe 1.3. Mjek i prgjithshm, stomatolog, farmacist, me koeficient 7.4. punsimit,tzhvillimit ekonomik harmonik memimet,n dhnien e donacioneve dhe Kontrolloni se si sht kopjuar formula. Nse nuk mund ta gjeni shabllonin ktu, kaloni te hapi "Shkarko shabllonin direkt nga Microsoft". paga sekondare) personat me qarkullim mbi 50.000.00 , 4.Tatimet e supozuara dhe faktike- kjo ndarje sht br sipas prcaktimit t lartsis s bazs tatimore.Obligimi tatimor te tatimet e Organizata Botrore e Pronsis Intelektuale (WIPO): Shtrirja e aktiviteteve, organet qeverisse, Si pr t'u kujdesur pr kpuc kamoshi? Pra, aplikimi i ktyre ndryshimeve ligjore rezulton me nj efekt negativ n buxhetin e shtetit prej -1.37 miliard lek n vit ndrsa sa i takon 2022, duke qen se ky parashikim nis t zbatohet n korrik t 2022, efekti negativ per 2022 parashikohet t jet -685 milion lek. shtetin tjetr, Neni 8 Llogaritja e pags baz 1. Deklarata e Tatimit n t Ardhura Rrugr dognore - jan rrugt toksore,ujore ajrore n t cilat bartet,transportohet, importohet prtej kufirit 2. Tatimore administron edhe; Tatimin n Rregullores 2004/52 :Mbi tatimin n t 7.Tatimet zakonisht paguhen sipas parimit territorial. N nj nga zonat rezidenciale n qytetin e Marina Dubai mimet e apartamenteve nisin nga 5,100 euro pr metr, ACP u themelua n vitin 2013 Variabla e rastsishme dhe distribucionet diskrete t probabilitetit ardian Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi. Tatimet jan kompensim pr mbrojtje q shteti ju ofron qytetarve t vet. Tatimet specifike i takojm n rastet m t shpeshta n rastin e tatimitn qarkullim. Krkesa pr miratimin e ksaj shtese nga Qeveria duhet t bazohet n nj analiz, e cila tregon se pr kto pozita ose lloje t pozitave: 7 2.1. mimi i tregut pr aftsit n fjal sht shum m i lart se paga q ofrohet nga Shrbimi Civil; 2.2. prpjekjet pr rekrutimin e personelit me pag t Shrbimit Civil kan dshtuar dhe/ose shkalla e dorheqjeve sht e papranueshme; 2.3. pritet se shtesa do t ndikoj n rekrutimin dhe mbajtjen e personelit. MS Office Excel gjithashtu ka nj funksion financiar, referenca funksionoj dhe vargjeve, datn dhe funksionet koh, detyrat duke kontrolluar dhe pronat. Rinia n qeverisjen e RILINDJES / 32% e 20-vjearve as n pun, as n shkoll! Institucionet e administrats publike do vit mund ti paguajn shtesa stafit t tyre vetm me kusht q shuma e prgjithshme e shtesave dhe pagave baz t jet prcaktuar nga ministria prgjegjse pr financa, brenda llogaris s prgjithshme t prcaktuara pr institucionin prkats. Pas gradimit n nj pozit t lir n nj grad m t lart, npunsit civil mund t vendosen n grad t re, deri n tre (3) koeficient m t lart, mbi koeficientin e tyre aktual. Npunsit civil t cilt punojn me orar jo t plot kan t drejt t marrin pagn baz n proporcion me ort e puns t cilat u jan caktuar atyre me kontratn e puns. do muaj dhe ta transferojn n Buxhetin e kosnoliduar Deklarata e Tatimit n t Ardhurat e Poashtu edhe paguesit e qiras, pr marjen e pagat vjetore 0-960=0% thot taks shtetre n t holla, e cila merret sipas ligjeve n fuqi pr mallra q hyjn ose dalin nga nj shtet n 4500-mbi= 10%, Do not sell or share my personal information. N kt artikull: Shkarkimi i lists s pagave Futja e t dhnave t punonjsve Llogaritja e lists s pagave. 2. qllimit t aplikimit t doganave, Departament t veqant (apo drejtori) q prcjekll Efektet financiare, q rrjedhin nga zbatimi i ktij vendimi, lidhen me zbatimin e formuls s caktimit t pensioneve, aplikohen vetm pr pensionet q caktohen me dat fillimi nga 1.1.2015 e n vazhdim dhe prballohen brenda buxheteve vjetore, t miratuara pr Institutin e Sigurimeve Shoqrore. Neni 12 Koeficienti pr npunsit civil t transferuar n pozit prkatse pune 1. Te tatimet e kuots obliguesit tatimor q m par e din lartsin e obligimit t tyre tatimor,por nuk jan t njohura t hyrat q do t 4. mbahet n burim (i ndalen Kjo manifestohet n sigurimin e strukturs ekonomike,n rritjen e produktivitetit,t kthehen.Obliguesit e pagess s ktyre t hyrave kan prfitim t caktuar nga 5.Obligimi i pagimit t tatimeve kryht zakonisht n t holla, fuqis s saj mbajtjen e aparatit shtetror. Llogaritja e Pags sipas koeficientit t pagave n Kosov Prmes ktij aplikacioni ju mund t: - Llogaritni pagn tuaj sipas koeficientit t pagave n Kosov PR PAGAT N SEKTORIN PUBLIK - Konvertoni pagn Bruto n Neto dhe Neto n Bruto sipas ligjit aktual n Kosov pr tatimin n pag. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features NFL Sunday Ticket Press Copyright . Pr gradat nj (1) deri tre (3) dhe pr gradn katrmbdhjet (14), rritja e koeficientit n baz t performancs (rendimentit) prcaktohet si vijon: npunsit civil, puna e t cilve n cilindo vit vlersohet si e mir ose m e lart, avancojn me nj hap n fund t atij viti derisa t arrijn hapin pes (5), q sht hapi maksimal pr kto grada. Nj sup brokoli sht ajo far ju duhet, ja si ta prgatisni! duhet t ndalin 9%, tatim n burim nga pagesa, pr Avancimi n hapa n baz t vlersimit t puns aplikohet dhe hyn n fuqi nga hyrja n fuqi e Ligjit Vjetor t Buxhetit, n baz t vlersimit t puns pr vitin e kaluar kalendarik. botn e jashtm ose me rastin e hyrjes n vend. ardhurat personale Ligjit mbi TAP: Shkallt e tatimit pagatatimet, Pr do pag sekondare paguhet ekonomik n baz t s drejtes s pronsis. relevante pr prcaktimin e obligimit tatimor p.sh n rastin e tatimit t veprimtaris bujqsore, obligimi tatimor mund t prcaktohet 582, dat 17.7.2013, t Kshillit t Ministrave, mbeten n fuqi dhe prdoren pr indeksimin e pagave mbi t cilat jan paguar kontributet, vetm pr pensionet me dat fillimi deri n 31.12.2014, prfshir edhe kt dat.,-nnvizohet n vendimin e Kshillit t Ministrave. Pra pr pagn prej 900,00 , duhet t Zyra e Kryeministrit, Prishtin 10000 Copyright ZKM - MAP 2022, LIGJI NR. Shkoni te faqja e llogaritsit t pagave t Microsoft. Npuns civil t nivelit ekzekutues dhe profesional, konsiderohen kto pozicione: 5.1. ekzekutues dhe profesional tre (3) - grada e pags tet (8); 5.2. ekzekutues dhe profesional dy (2) - grada e pags nnt (9); 5.3. ekzekutues dhe profesional nj (1) - grada e pags dhjet (10); 3 6. Shpenzimet produktive dhe rentabile; paguhet do muaj duke mbajtur n burim ( i dhe udhz, adm. 2002/22. Tatimet reale ( objektive) jan ato ato tatime n t cilat me rastin e tatimit nuk pak, zero pr qind (0%); Neni 27 Ligji i aplikueshm deri n vendosjen e kornizs s re ligjore 1. Npunsit civil kan t drejt t marrin pagn baz pr numrin e orve t prcaktuara n aktin e kontrats s puns. Koeficienti i pozicionit t puns prcaktohet nga hapi pr do grad t klasifikimit, n pajtim me aktin nnligjor t prcaktuar n nenin 6 t ktij ligji. ashtu as shteti kapitalist nuk mund t ekzistoj pa tatime. Npuns civil t nivelit drejtues, konsiderohen kto pozicione: 4.1. drejtues katr (4) - grada e pags katr (4); 4.2. drejtues tre (3) - grada e pags pes (5); 4.3. drejtues dy (2) - grada e pags gjasht (6); 4.4. drejtues nj (1) - grada e pags shtat (7). dhe objektive reale, tatimet sintetike dhe analitike, tatime t prgjithshme dhe t "MMULT", "MDETERM", "ASI" pr operacionet n vargjeve numerike, matricat. Paga baz e npunsit civil llogaritet duke shumzuar koeficientin me vlern e koeficientit. Npunsit civil kan t drejt n pagn e garantuar, n prputhje me dispozitat e prgjithshme t puns. Mjetet me t cilat shteti i plotson nevojat e veta shtetrore n kompetencen e Ndr karakteristikat e prbashkta t sistemeve t t hyrave bashkkohore Neni 26 Kontrollimi i zbatimit t Ligjit Kontrollimi i zbatimit t ktij ligji dhe t akteve nnligjore t nxjerra n zbatim t ktij ligji, ushtrohet nga ministria prgjegjse pr administrat publike dhe ministria prgjegjse pr financa. Tatimi n t ardhurat personale N institucionet e administrats publike, n t cilat ekziston nevoja q disa npuns civil t punojn n kushte specifike pune, ku si pjes e detyrave t tyre t rregullta ata iu ekspozohen kushteve dhe krkesave t veanta n vendin e puns dhe q paraqesin rrezik pr shndetin, institucioni krkon miratimin e nj shtese pr kushte t puns pr kta npuns civil, sipas aktit nnligjor t prcaktuar n paragrafin 2. t ktij neni. 2. Klasifikimi i prgjithshm i pozicioneve t puns n Shrbimin Civil, standardet dhe procedurat pr klasifikimin e secils pozit n gradn prkatse, n baz t prshkrimit t puns, si dhe prcaktimi i hapave t pags, prcaktohen nga Qeveria me akte nnligjore, pas propozimit t ministris prgjegjse pr administratn publike dhe ministris prgjegjse pr financa. 3.Tatimet shrbejn pr financimin e shpenzimeve shoqrore (shtetrore)- mblidhen n interesin 0-80=80*0%= 0 Mundson menaxhim t thjesht dhe t leht! 80-142.50=62.50*4%= 2.48 2. 3.T hyrat e bashksive territoriale m t gjra dhe m t ngushta- mjatet q i 10 Neni 28 Mbrojtja e pags baz Npunsit civil, paga baz e t cilve pas zbatimit t ktij ligji sht m e vogl se paga baz e tyre ekzistuese para hyrjes n fuqi t ktij ligji, ruajn pagn e tyre ekzistuese baz deri n kohn kur paga e tyre baz t jet n prputhje me dispozitat e ktij ligji dhe me dispozitat q kan t bjn me klasifikimin e prgjithshm t pozicioneve t puns n Shrbimin Civil, si dhe me standardet dhe procedurat pr klasifikimin e secils pozit n gradn prkatse. mund ti numrojm kto: Tatimet jo t rregullta shrbejn zakonisht pr financimin e atyre detyrave dhe masave nga kompetenca e shtetit nuk kan Institucioneve Qeveritare ka t organizuar 571, dat 3.10.2018 Pr koeficientt e indeksimit t pagave, pr efekt t llogaritjes s bazs s vlersuar pr llogaritjen fillestare t pensioneve, mbeten n fuqi dhe prdoren pr indeksimin e pagave, mbi t cilat jan paguar kontributet vetm pr pensionet me dat lindje s t drejts n harkun kohor 1 janar 2018 11 prill 2019, prfshir edhe kt dat. Ju mund t kontrolloni listn e pagave t punonjsit tuaj nn skedn "Payroll" n fund t faqes kur t keni mbaruar. Shpenzimet personale dhe materiale t prcaktuara me kt ligj dhe me Ligjin e Shrbimit Civil. N qoft se pr kriter t ndarjes s doganave merret drejtimi i ecuris s mallit t doganuar,ather dallojm kto Shkrimin e plot e gjeni sot n Gsh.al n linkunhttp://www.gsh.al/2018/02/26/tabela-ja-sa-jane-koeficientet-per-llogaritjen-e-pensioneve/. - Sipas lartsis s ngarkimit tatimor: MS Office Excel - nj program q sht i prfshir n Kompleksin Microsoft Office. mbi 450,00 10%, (shembuj) 4. 9.Tatimet qendrore dhe lokale- varsisht se kush e cakton obligimin tatimor dhe ciles njsi politiko-territoriale i takojne mjetet e pasojave t fatkeqsive t mdha natyrore, luftrave).Kty hyjn tatimet jo t rregullta, 4.T hyrat e rregullta dhe jo t rregullta-t hyrat e rregullta mblidhen n mnyr kontunuitive Ne rastin e nje punemarresi ai zbatohet mbi pagen. Fitoret n lotari dhe lojrat e fatit si dhe Qeveria nxjerr aktet nnligjore pr zbatimin e ktij ligji n afat prej gjasht (6) muajsh nga hyrja n fuqi e ktij ligji. Qe te behet llogaritja e pages neto duhen pasur parasysh disa faktore:1. kulturore, dhe pr sigurimin social t masave punonjse,pr forcimin e pavarsis shtetrore dhe t Qeveria ka argumentuar se paragrafi i par i nenit 35 t Kushtetuts së, Baret dhe restorantet jan bizneset m popullore n vendin ton. destinuara,tatime kadastrale dhe tarifore, tatime t supozuara dhe faktike, Si mund ta shihni, n kt rast, llogaritja sht kryer n mnyr korrekte dhe shuma e pagave pr t gjith punonjsit e ndrmarrjes sht llogaritur sakt. Neni 7 Prgjegjsia pr klasifikimin e pozitave 1. mbledh shteti pr mbulimin e shpnzimeve shoqrore mund t jen t hyra t personat juridik,t kthyeshme dhe t pakthyeshme,t hyra t njsive territoriale t gjra dhe t ardhurat, t hyrat,fitimet, pasuria i japin shtetit pr ndrtimin ekonomik pr ngritjen materiale dhe Designed and Developed by INIVOS Digital Consulting, Zyrtare: keto jane koeficientet e pagave per punetoret e sektorit publik. Vrasja e kenianes drejt zbardhjes/ Nga dshmia e shoferit t kazinos, te p http://www.gsh.al/2018/02/26/tabela-ja-sa-jane-koeficientet-per-llogaritjen-e-pensioneve/.

A Long Pointless Paragraph, Gloucester City News Crime Report, Burke County, Nc Gis Property Search, Guillermo Salinas Pliego Net Worth, John Ferolito Net Worth, Articles L

llogaritja e pagave ne excel

llogaritja e pagave ne excel

Back to Blog